vineri, 4 februarie 2011

LUPATOR SAU LAS?

Traim intr-o lume nebuna, continua miscare. Aici, viteza este pe primul loc. Daca nu te adaptezi, esti dat afara din joc! Nu ai timp sa plangi prea mult atunci cand iti este rau. Si nici nu trebuie! Cel mai bine bine e sa ridici capul si sa vezi ce poti face pentru a remedia situatia. Doar luptand poti fi o persoana implinita pe toate planurile. Si chiar si atunci, nu vei fi multumit de tot ce ai! De ce? Pentru ca natura umana te face sa-ti doresti mereu mai mult. Se spune ca daca ai avea avea chiar tot ce iti doresti ai fi gata de moarte... Perfect adevarat! Daca nu lupti pentru nimic atunci pentru ce mai traiesti?
Nu e nevoie sa stai sa plangi ca esti cel mai nefericit om de pe pamant! De ce ai face asta? Gandeste-te ca sunt mereu oameni cu probleme mai mari ca ale tale. Ei de ce nu plang? Ei tac si gasesc solutii pentru a merge mai departe! Nu renunta la acest dar minunat pe nume VIATA. Da, stiu ca e grea lupta, dar daca obtii ceva mult prea usor, atunci nu vei aprecia destul ce ai!
Un prieten ma intreba intr-o zi: ‘De ce trebuie sa suferim atat de mult ca sa ajungem sa fim fericiti ?’. Atunci l-am pus sa-si imagineze cum ar fi sa aiba tot ce-si doreste... Mi-a raspuns ca ar fi fericit, ca ar fi bine sa se intample acest lucru. Eu m-am uitat urat la el si i-am raspuns: ’Daca ai avea totul asa cum iti doresti, atunci nu ai mai sti sa apreciezi nimic! De ce sa stai zilnic sa te plangi ca nu ai, cand poti vedea si jumatatea plina a paharului? Fericirea e doar echilibrul dintre a aprecia ce ai si lupta pentru mai mult.’ Mi-a dat dreptate, insa in ochii lui puteam citi in continuare faptul ca se crede cel mai nefericit om de pe pamant. L-am intrebat de ce si a inceput sa-mi spuna ca nu e multumit de job si ca iubita l-a parasit si ca toate astea doar lui i s-ar putea intampla... In acel moment mi-am dat seama ca exista si oameni care de fapt nu-si doresc sa fie fericiti. Sunt oameni care merg in continuare din inertie... Nu le place munca pe care o fac zi de zi, dar nici nu cauta sa schimbe job-ul. Ba mai mult! Daca li se ofera ceva mai bun, refuza pentru ca ar trebui sa renunte la obisnuinta si comoditatea actualului loc de munca. Nu sunt fericiti alaturi de iubit/a, dar sub pretextul iubirii suporta o relatie esuata din start. Si aici problema devine si mai mare... Sunt multe cupluri care ajung sa se casatoreasca, sa faca copii fara sa-si dea seama ca ei practic nu se potrivesc si nu sunt facuti sa fie impreuna. Atunci si copii vor avea de suferit pentru ca nu vor fi educati intr-o familie fericita.
De aceea trebuie mereu sa ne gasim locul potrivit, sa-l cautam pana cand il gasim. Si cu cat mai greu este drumul pana la obiectiv, cu atat vom fi mai multumiti de realizare. Daca nu iti place munca pe care o faci, de ce nu cauti sa te reprofilezi? Niciodata nu e prea tarziu pentru asta! Daca iti doresti sa inveti ceva anume, fa-o te vei simti mai bine ! Daca nu te simti fericit alaturi de persoana de langa tine, gaseste o modalitate de a remedia situatia! Dar in final trebuie sa ajungem la o singura concluzie: viata e frumoasa asa cum este, trebuie doar sa stim sa ne bucuram de ea!

Un comentariu:

  1. Ai dreptate ...Niciodata nu e prea tarziu,trebuie doar sa vrei si sa ai curajul sa-ti asumi raspunderea pentru decizia pe care ai luat-o.

    RăspundețiȘtergere